nyheter         www.teachers.se

nyheter www.teachers.se

Oroligt

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 23 Jul, 2016 00:47:33
Det har varit en orolig tid här på Teacher's. För några veckor sedan upptäckte jag en knöl på Timjans hals. Den är stor, säkert som en golfboll. Ner till distriktsveterinären som ultraljudade och sa att han trodde det var en tumör på sköldkörteln. Remiss till djursjukhuset Albano. Igår var vi där Timjan och jag.

Vi fick träffa en jättetrevlig veterinär, Linnea, som undersökte Timjan och beslutade att inte operera. Hon trodde dock inte att det var en tumör. Humöret på mig gick upp några hack. Timjan blev kvar över dagen för undersökningar med ultraljud och finnålsaspiration (man drar ut lite innehåll från knölen med en fin nål) som sedan skulle analyseras på lab.

Jag åkte och hälsade på Silver och hans familj, blev bjuden på jättegod brunch, tack så mycket! Silver och Sofietje lekte en stund och sedan åkte jag och hälsade på Hannes i Knivsta.

Veterinär Linnea ringde vid 14-tiden och sa att Timjan var färdig. Tyvärr lämnade hon också inte så roligt besked. "Ultraljudsveterinären" hade bedömt knölen som en tumör på sköldkörteln. Jag tror både Linnea och jag var lika ledsna. Men hon sa att jag inte skulle ge upp hoppet utan vi skulle avvakta besked från proverna som var tagna. Hon hoppades att de skulle vara färdiga dagen efter.

Hemfärden kändes ganska tung. Vi diskuterade vad vi skulle göra om tumören var elakartad respektive godartad, övertygade om att det var mer eller mindre kört...

Fredag em ringer veterinären, hon lät glad... lab hade inte kunnat påvisa några tumörceller, däremot allt som en böld innehåller! Timjan fick antibiotika och smärtstillande och det känns lite lättare för matte och husse igen smiley

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eivor 23 Jul, 2016 06:53:28

Åh så härligt att höra ❤❤❤