nyheter www.teachers.se

Snart Valpar på TeachersNyheter på Teacher's

Posted by Annika 08 May, 2018 00:59:47

Jag har lånat in en jättefin tik. C.I.E NO UCH Bookvalleys Thistle "Majsan". Hon är dräktig med C.I.E NL CH Jelle van de Olinckhoeve "Luuk". Vi hoppas på en riktigt fin kull med valpar. Beräknad valpning 19/5Blog image

Stockholm Hundmässa 2017Nyheter på Teacher's

Posted by Annika 08 May, 2018 00:53:44

Hoppsan vad jag glömt att uppdaterasmiley
På Hundmässan blev Hartje Bäst i Rasen, ganska bra för en snart veteran! Hon seglade in och talade om för domaren att hon var bäst och skulle stå först! Så blev det också smiley. Nu är hon Svensk Vinnare -13,-14,-15,-16,-17. Alla vinnartitlar för olika domare.

Stockholm HundmässaNyheter på Teacher's

Posted by Annika 06 Dec, 2016 02:33:54

Allt gick bra!
Kl. 6 på morgonen kom Carla, Bea och Marie-Louise. Vi packade in hundarna i bilen och åkte mot Älvsjö. Precis som vi räknat ut det var det gott om parkeringsplatser eftersom vi kom tidigt. Vi stannade i urlastningszonen och packade ut alla saker och hundar. Carla åkte och parkerade bilen medan vi andra tog oss mot ingången. När alla var samlade gick vi in. Jag behövde varken bära, dra eller ta någon hund, bara mig själv och mina kryckor.

Vi satte oss vid ringen dit Ulla och Tore redan kommit. Efter ett tag dök Pia, Kalle och Ellen upp och sedan Ulla-Britt. Vi hade en trevlig fikastund på morgonen.

Snart nog var det vår tur i ringen. Först ut var Ulla-Britt med Rinus i Öppen klass, Excellent med ck. Sedan Tore med Dante i Championklass, Excellent med ck. Bästa hanklass vann Dante.
i Juniorklassen fick Sofietje Excellent med ck och blev därmed Svensk Juniorvinnare. Blog imageDomaraspiranten känner igenom Sofietje
Blog imageSofietje försöker som vanligt charma domaren smiley
Sedan var det dags för Saga och Majsan i Öppen klass, båda fick Excellent med ck, Majsan vann konkurrensen.
Harje fick också Excellent med ck i Championklassen.
I Bästa tikklassen vann Hartje med Majsan på andra plats, trea kom Sofietje och fyra blev Saga. Oplacerad var en hund jag inte känner. Hartje blev därmed Svensk Vinnare-16. Nu är hon Svensk Vinnare fyra år i rad!
Blog imageBIR blev Dante, Hartje blev BIM. Dante blev sedan placerad 3:a i gruppen! GRATTIS Ulla och Tore!
Ett stort tack till Kalle som fick springa många varv med Hartje och Sofietje och till Carla som visade Saga!Blog imageDante och Hartje i BIR
Domare var Ann CarlströmSnart dags för Stockholm HundmässaNyheter på Teacher's

Posted by Annika 29 Nov, 2016 10:47:09

Nu är det snart dags för Stockholm Hundmässa. Det är något jag ser fram emot hela året. Anmälda är Hartje, Saga och Sofitje.

Fredag en vecka innan utställningen trampar jag snett (igen) och bryter ett ben i foten smiley
Tack och lov har jag vänner som ställer upp! Jag kan åka dit i alla fall smiley.

Oroligt Nyheter på Teacher's

Posted by Annika 23 Jul, 2016 00:47:33

Det har varit en orolig tid här på Teacher's. För några veckor sedan upptäckte jag en knöl på Timjans hals. Den är stor, säkert som en golfboll. Ner till distriktsveterinären som ultraljudade och sa att han trodde det var en tumör på sköldkörteln. Remiss till djursjukhuset Albano. Igår var vi där Timjan och jag.

Vi fick träffa en jättetrevlig veterinär, Linnea, som undersökte Timjan och beslutade att inte operera. Hon trodde dock inte att det var en tumör. Humöret på mig gick upp några hack. Timjan blev kvar över dagen för undersökningar med ultraljud och finnålsaspiration (man drar ut lite innehåll från knölen med en fin nål) som sedan skulle analyseras på lab.

Jag åkte och hälsade på Silver och hans familj, blev bjuden på jättegod brunch, tack så mycket! Silver och Sofietje lekte en stund och sedan åkte jag och hälsade på Hannes i Knivsta.

Veterinär Linnea ringde vid 14-tiden och sa att Timjan var färdig. Tyvärr lämnade hon också inte så roligt besked. "Ultraljudsveterinären" hade bedömt knölen som en tumör på sköldkörteln. Jag tror både Linnea och jag var lika ledsna. Men hon sa att jag inte skulle ge upp hoppet utan vi skulle avvakta besked från proverna som var tagna. Hon hoppades att de skulle vara färdiga dagen efter.

Hemfärden kändes ganska tung. Vi diskuterade vad vi skulle göra om tumören var elakartad respektive godartad, övertygade om att det var mer eller mindre kört...

Fredag em ringer veterinären, hon lät glad... lab hade inte kunnat påvisa några tumörceller, däremot allt som en böld innehåller! Timjan fick antibiotika och smärtstillande och det känns lite lättare för matte och husse igen smileyBlog image

Indra lär valparna simmaNyheter på Teacher's

Posted by Annika 27 Jun, 2016 11:24:03

På midsommardagen var det 30 grader varmt. Perfekt dag för Indra att lära sina lite fega valpar simma. De släppte inte gärna botten med tassarna även om det var roligt att leka i vatten smileyBlog imageDet funkade bra och nu simmar både Timjan och Ruffe obehindrat smiley

Hos Eivor och Carin på Swe Drent'sNyheter på Teacher's

Posted by Annika 01 Jun, 2016 00:17:21

I torsdags 26/5 åkte vi upp till Eivor och Carin och hälsade på, jag, Hartje, Sofietje och Timjan. Vi satt och pratade till klockan var 1.30, fortfarande ljust så inte tänkte jag på vad klockan var. Blog imagePå fredagen åkte vi iväg och tittade först Storforsen Blog imageBlog imageoch sedan Fällforsen med sin laxtrappaBlog imageBlog imagePå helgen var det dags för utställning där jag passade på att göra min elevtjänstgöring som ringsekreterare istället för att ställa ut. Efter utställningen åkte vi ut i skogen med hundarna. Eivor fotograferade. Fina foton som vanligt! Tack Eivor och Carin för fina dagar! Önskar bara jag kunnat stanna lite längre.Blog imageSofietje i full fart!Blog image"Björnen" Timjan jagar SofietjeBlog imageoch tvärt om

Blog imageBadnymferBlog imageLycklig Sofietje

Hartje höglöpte på söndagen så efter utställningen åkte jag mot Vindeln och Tallmora kennel för att träffa Tallmora Riesen. Det var roligt att få träffa Lisa och Martin i "verkliga livet" vi har ju bara pratat i telefon och via Facebook förut.Blog image"Riesen" Foto: Lisa Manfredsson

Vi gick in i köket för att ta en nattfika och innan vattnet kokat upp hade vi en parning på köksgolvet. Nu håller vi tummarna för att Hartje är dräktig.

Dagen efter passade det inte damen längre och vi åkte hemåt igen.

SAR träning med drenthelg och utställning i HässleholmNyheter på Teacher's

Posted by Annika 25 May, 2016 17:34:44

Onsdagen den 18/5 tog mamma Britta och jag tre hundar med oss och åkte ner till Tyringe utanför Hässleholm. Hundarna som var med var Hartje, Sofietje och Timjan (fel ras men söt ändå smiley) Saga hade åkt ner i förväg med fam. Leeman. Hon ska nu flytta till Nederländerna tillsammans med Patricia.

Torsdag, fredag, och lördag tränades hundarna i SAR (Sök och räddningshund) Duktiga hundar som tyckte träningen var toppenrolig. Samtidigt var det drentträff och vi fick träffa många trevliga drentar med sina ägare.

Söndag 22/5 var det dags för Hässleholmsutställningen 14 drentar anmälda (12 kom) av dessa 12 fick 5 ck (domaren var lite snål med sådana), det var Udo fan't Syudevelt "Cooper", Swe Drent's Andante "Dante", Hartjes kullbror, Teacher's Sofietje "Sofietje", Teacher's Presious Miracle "Saga" och Swe Drent's Allis "Hartje"

Bästa Hanklass vanns av Dante och Bästa Tikklass av Hartje före Sofietje och med Saga som trea.

Dante blev BIR, Hartje BIM. Dante blev sedan tredjeplacerad i Gruppfinalen! Grattis till ägarna Ulla och Tore!
Blog imageBästa Tikklass: Ulla-Britt med Sofietje, Karl-Johan med Saga och Patricia med Harje
Tack för hjälpen alla!
Blog imageDante med ägare Tore Ohls, Hartje med handler Patricia Leeman. Domare Gunnar Nymann, Danmark
Blog imageDante i finalringen

Efter utställningen åkte vi hemåt. Vi stannade utefter vägen och åt lite. När vi kom ut till bilen (bakluckan öppen) gick en familj förbi. Ett av barnen säger, "Titta hundar, och ett Lejon." Lejonet skulle väl då vara Timjan, 7 månader smiley
Blog image"Lejonet Timjan"Utställning i KatrineholmNyheter på Teacher's

Posted by Annika 14 May, 2016 16:33:02

Idag var det utställning i Katrineholm på Lenatorp. Sofietje, Ruffe och Timjan var anmälda. Tyvärr passade jag på att operera min tå på torsdagen innan så Linda var snäll och visade Sofietje och Timjan. Niklas visade Ruffe.

Sofietje fick HP, blev BIR och BIG 2. Fantastiskt resultat för att vara första utställningen. Hon skötte sig jättefint i ringen och domaren fick en puss.
Kritik:
Fint huvud, korrekt bett, ngt ljusa ögon, mycket bra skulda, rygg och kors, välutvecklad bröstkorg, fin päls och färg, goda rörelser, fint temperament.
Blog image

Sedan var det Ruffes tur. Han fick också ett HP och blev BIM
Kritik:
Fint huvud, korrekt bett, bra skuldra, rygg och kors. Tillräcklig bröstkorg, fin päls, mycket goda rörelser, kan bli stabilare bak, trevligt temperament

Timjan fick HP och blev andra bästa tikvalp
Kritik:
Fin huvud, korrekt bett, mycket bra skuldra, rygg och kors, välutvecklad bröstkorg, fin färg, mycket goda rörelser, fint temperament, trevlig helhet.
Blog image
Tack för all hjälp Linda och Niklas!

Dessutom blev Norfolkterrier Teacher's Reine BIR och Teacher's Rio andra bästa hanhund. Grattis till ägarna Elisabet och Annette!


En kall men lyckad dag för Teacher's Kennel smiley


Teacher's SofietjeNyheter på Teacher's

Posted by Annika 20 Apr, 2016 15:42:08

Teacher's Sofietje 8 månader gammal har kommit tillbaka till oss. Nu ska hon få gå upp i vikt och få lite självförtroende!
Blog imageFoto Eivor IversenBlog image