nyheter     www.teachers.se

nyheter www.teachers.se

Valparna snart 8 veckor

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 06 Feb, 2019 21:44:59
Vi var ute bara en liten stund på morgonen, 14 grader kallt och valparna ville fort in. Mitt på dagen var det lite bättre "bara" -7 grader. Eftersom solen sken en stund efter allt snöande passade jag på att ta lite foton.
Unita, Undina och Unity

Unita, Undina och Unity

Undis

Unni

Unita

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post15

Valpar

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 21 Dec, 2018 13:58:03
Den 14/12 Föddes 5 tikvalpar här på Teacher's. God Jul!

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post14

Stockholm Hundmässa

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 10 Dec, 2018 23:45:58
Nu har vi varit på "Stora Stockholm" eller Stockholm Hundmässa som det egentligen heter. Vi hade med oss Hartje som ställdes i Veteranklass.
Trots att hon hade motstånd av en Championtik och en Jaktklasstik gick hon och vann allt. Hon blev bästa tik och därmed Svensk Vinnare -18, hon blev ju då förstås också Svensk VeteranVinnare -18 med Nordic cert. Dessutom blev hon BIR och Bästa Veteran.
I Finalerna hade vi inget mer att hämta. Ett stort tack till Patricia som visade Hartje så fint!
Dagens skörd av rosetter blev ganska så stor smiley
Vilken dag!

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post13

Valpar

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 10 Dec, 2018 23:34:32
Nu väntar vi på en kull drentvalpar. Beräknat datum är 18/12
Mamma till valparna är Saga och pappa heter Tallmora Rinus

Saga börjar nu bli riktigt rund om magen

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post12

Snart Valpar på Teachers

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 08 May, 2018 00:59:47
Jag har lånat in en jättefin tik. C.I.E NO UCH Bookvalleys Thistle "Majsan". Hon är dräktig med C.I.E NL CH Jelle van de Olinckhoeve "Luuk". Vi hoppas på en riktigt fin kull med valpar. Beräknad valpning 19/5

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post11

Stockholm Hundmässa 2017

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 08 May, 2018 00:53:44
Hoppsan vad jag glömt att uppdaterasmiley
På Hundmässan blev Hartje Bäst i Rasen, ganska bra för en snart veteran! Hon seglade in och talade om för domaren att hon var bäst och skulle stå först! Så blev det också smiley. Nu är hon Svensk Vinnare -13,-14,-15,-16,-17. Alla vinnartitlar för olika domare.

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post10

Stockholm Hundmässa

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 06 Dec, 2016 02:33:54
Allt gick bra!
Kl. 6 på morgonen kom Carla, Bea och Marie-Louise. Vi packade in hundarna i bilen och åkte mot Älvsjö. Precis som vi räknat ut det var det gott om parkeringsplatser eftersom vi kom tidigt. Vi stannade i urlastningszonen och packade ut alla saker och hundar. Carla åkte och parkerade bilen medan vi andra tog oss mot ingången. När alla var samlade gick vi in. Jag behövde varken bära, dra eller ta någon hund, bara mig själv och mina kryckor.

Vi satte oss vid ringen dit Ulla och Tore redan kommit. Efter ett tag dök Pia, Kalle och Ellen upp och sedan Ulla-Britt. Vi hade en trevlig fikastund på morgonen.

Snart nog var det vår tur i ringen. Först ut var Ulla-Britt med Rinus i Öppen klass, Excellent med ck. Sedan Tore med Dante i Championklass, Excellent med ck. Bästa hanklass vann Dante.
i Juniorklassen fick Sofietje Excellent med ck och blev därmed Svensk Juniorvinnare. Domaraspiranten känner igenom Sofietje
Sofietje försöker som vanligt charma domaren smiley
Sedan var det dags för Saga och Majsan i Öppen klass, båda fick Excellent med ck, Majsan vann konkurrensen.
Harje fick också Excellent med ck i Championklassen.
I Bästa tikklassen vann Hartje med Majsan på andra plats, trea kom Sofietje och fyra blev Saga. Oplacerad var en hund jag inte känner. Hartje blev därmed Svensk Vinnare-16. Nu är hon Svensk Vinnare fyra år i rad!
BIR blev Dante, Hartje blev BIM. Dante blev sedan placerad 3:a i gruppen! GRATTIS Ulla och Tore!
Ett stort tack till Kalle som fick springa många varv med Hartje och Sofietje och till Carla som visade Saga!Dante och Hartje i BIR
Domare var Ann Carlström • Comments(2)//nyheter.teachers.se/#post9

Snart dags för Stockholm Hundmässa

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 29 Nov, 2016 10:47:09
Nu är det snart dags för Stockholm Hundmässa. Det är något jag ser fram emot hela året. Anmälda är Hartje, Saga och Sofitje.

Fredag en vecka innan utställningen trampar jag snett (igen) och bryter ett ben i foten smiley
Tack och lov har jag vänner som ställer upp! Jag kan åka dit i alla fall smiley.

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post8

Oroligt

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 23 Jul, 2016 00:47:33
Det har varit en orolig tid här på Teacher's. För några veckor sedan upptäckte jag en knöl på Timjans hals. Den är stor, säkert som en golfboll. Ner till distriktsveterinären som ultraljudade och sa att han trodde det var en tumör på sköldkörteln. Remiss till djursjukhuset Albano. Igår var vi där Timjan och jag.

Vi fick träffa en jättetrevlig veterinär, Linnea, som undersökte Timjan och beslutade att inte operera. Hon trodde dock inte att det var en tumör. Humöret på mig gick upp några hack. Timjan blev kvar över dagen för undersökningar med ultraljud och finnålsaspiration (man drar ut lite innehåll från knölen med en fin nål) som sedan skulle analyseras på lab.

Jag åkte och hälsade på Silver och hans familj, blev bjuden på jättegod brunch, tack så mycket! Silver och Sofietje lekte en stund och sedan åkte jag och hälsade på Hannes i Knivsta.

Veterinär Linnea ringde vid 14-tiden och sa att Timjan var färdig. Tyvärr lämnade hon också inte så roligt besked. "Ultraljudsveterinären" hade bedömt knölen som en tumör på sköldkörteln. Jag tror både Linnea och jag var lika ledsna. Men hon sa att jag inte skulle ge upp hoppet utan vi skulle avvakta besked från proverna som var tagna. Hon hoppades att de skulle vara färdiga dagen efter.

Hemfärden kändes ganska tung. Vi diskuterade vad vi skulle göra om tumören var elakartad respektive godartad, övertygade om att det var mer eller mindre kört...

Fredag em ringer veterinären, hon lät glad... lab hade inte kunnat påvisa några tumörceller, däremot allt som en böld innehåller! Timjan fick antibiotika och smärtstillande och det känns lite lättare för matte och husse igen smiley

 • Comments(1)//nyheter.teachers.se/#post7

Indra lär valparna simma

Nyheter på Teacher'sPosted by Annika 27 Jun, 2016 11:24:03
På midsommardagen var det 30 grader varmt. Perfekt dag för Indra att lära sina lite fega valpar simma. De släppte inte gärna botten med tassarna även om det var roligt att leka i vatten smileyDet funkade bra och nu simmar både Timjan och Ruffe obehindrat smiley

 • Comments(0)//nyheter.teachers.se/#post6
Next »